Header image  

En Feestjes

 
  
 
 
 
 

 
 

Wouter Kiers en Boris van der Lek in de Boekenkast

30 november 2007

Oproep !! Wil de dame die zichzelf herkent in het rode schotse topje contact met mij opnemen alsjeblieft !! Dit kan via de contactknop in de linker balk !!

Wie “Kiers” zegt, zegt “sax”. Tenor Sax wel te verstaan
Wouter Kiers is een bekende verschijning in de Nederlandse muziekwereld.
Het podium is z’n thuis en daar is hij heel vaak te vinden. Met de saxrockband “Blood, Sweat & Kiers” ’z’n Wouter Kiers (Jazz)Quartet of trio, of een van de vele andere bekende artiesten en bands waar hij regelmatig mee optreed.

Vanavond zou een bijzondere avond in “In den Boekenkast” beloven te worden.
Gepland was een “meets the organ sessie” met Rob Mostert en zijn Hammond B-3 Orgel.
Ook Rob Mostert is geen onbekende, één van de weinige trotste bezitters van een Hammond B-3 Orgel waarmee hij ook de vast begeleider is van Edison Jazz award winnares en Jazz virtuose vocal artist, Lils Mackintosch.
Nu hebben Wouter Kiers en Rob Mostert wel vaker samen gespeeld en ik kan u uit eigen ervaring vertellen dat de heren aan elkaar gewaagd zijn en elkaar op het scherpst van de snede ontmoeten voor een swinghappening die zijn weerga niet kent. (voor de liefhebber dus een must!)
Helaas was vrijdag de 30ste november een muzikale “doomsday” voor Rob Mostert die te kampen had met een opgeblazen orgel waarvan er maar een zeer beperkt aantal in Nederland zijn waardoor zijn aanwezigheid afgeblazen moest worden.

En afblazen, dat kun je aan Wouter wel overlaten, in no time had hij Boris van der Lek gebeld (ook bekend als een groots Tenor saxofonist die onder andere lange tijd het podium deelde met saxgigant Hans Dulfer!.
En om het geheel kompleet te maken belde Wouter; Gitarist Walther De Graaff (van onder andere het Clous van Mechelen quartet maar ook vele anderen)
En Hans Ruigrok ,een opmerkelijke bassist, aan het conservatorium van Amsterdam afgestudeerd met als hoofd instrument contra-bas, maar is daarnaast ook accordeonist en eigenaar van een Jazzcafé. Heeft langere tijd met Het Glenn Miller Orchestra door Europa getoerd in midden jaren 80.

Al met al en line-up waar een gemiddeld Jazzcafe voor zou moorden; 2 keer de top van wat Nederland aan Tenor saxofoon binnen de grenzen heeft, Slagwerk van Maarten Kruiswijk ( de vaste drummer van “Blood, Sweat & Kiers” en al het snaarwerk verzorgt door oude rotten uit het vak.
Een warm-up was eigenlijk niet nodig, vanaf het eerste nummer ging de tent op zijn kop.
De heren hadden een heerlijke groove gevonden en hebben deze ook niet meer losgelaten.
Een ervaring apart als zulke top muziekanten bij elkaar komen en een feestje maken.
Je hoort en ziet dat de mannen opgaan in de muziek die zij samen produceren en de bijzondere communicatie die tot stand komt als deze mannen samen spelen.
Zelfs toen om even voor 01:00 uur het laatste lied werd aangekondigd was het publiek nog niet klaar om deze mannen te laten gaan.
2 nummers toegift moest er gespeeld worden alvorens de band naar huis mocht.
 
Een fantastische avond met Jazz en Funky Soul klanken!

Voor wie, net als wij, er geen genoeg van kunnen krijgen,  is er goed nieuws.
Op 1 maart opent Albert de deuren van zijn vierde Grand Café / Jazz club.
Biblio zal het gaan heten en zal gevestgid zijn de van Vollenhovenstraat, in het oude handelsgebouw van Rotterdam.
Helaas is er nog geen website, maar ik hou jullie op de hoogte. Ik kan al wel zeggen, het belooft een aanwinst voor de Jazz liefhebbers te worden!

Kijk alle foto's !